×

Change Language

FI
×
×

24.08.2019

Juha Kangaskokko teki kovan pohja-ajan kuninkuusmatkalla

Oulu Triathlon & Cycling -seuran Juha Kangaskokko voitti ensimmäistä kertaa järjestetyn Vaarojen MTB Koli -tapahtuman pisimmän, 60 km matkan. 30 km matkalla nopeimmat olivat Joensuun Pyöräilijöiden Sanna Niiranen ja Johannes Kuitunen.  

Oululainen Juha Kangaskokko kellotti 60 km kuninkuusmatkalla kovan pohja-ajan. Oulu Triathlon & Cycling -seuran Kangaskokko pysäytti kellot ajassa 2:59:46 ja voitti toiseksi tulleen Dani Härgisen neljällä minuutilla.

—Ilmeisesti Räsävaaran nousussa Dani jäi ja loppu oli yksinajoa, Kangaskokko kertasi ratkaisuhetkiä 35 kilometrin kohdalla.  

Vuosi sitten Kangaskokko voitti Koli MTB -tapahtuman 50 km sarjan ajalla 2 tuntia 14 minuuttia. Uuden tapahtuman uusi reitti oli aiempaa teknisempi ja hitaampi.

—Viime vuonna oli suhteellisesti hiekkatietä enemmän – nythän tämä oli polkua lähes koko setti. Muutama hassu kilsa oli nopeaa hiekkatietä, mutta muutenhan tämä oli aika työstöä.   

30 km matkalla voitot Joensuun Pyöräilijöille

Osallistujat pitivät Loma-Kolin ja Kolin kyläkeskustan välille kesän aikana rakennettua uutta reittiä haastavana mutta antoisana. 

—Reittihän on loistava. Polkua riittää, mistä tykkään. Liukasta ja märkää oli, mutta kun itse ajan läskipyörällä, ei liukkaus ole samalla tavalla ongelma kuin kapeilla renkailla, sanoo naisten 30 km sarjan voittanut Sanna Niiranen.

Kiteeläinen ja Joensuun Pyöräilijöitä edustava Niiranen ei saanut voittoaan helpolla.

—Käränkävaaran nousussa molemmat takareidet kramppasivat – siitä lähtien eteneminen oli todella raskasta. Maisemia ei ennättänyt katsoa vaan piti keskittyä kokonaan ajolinjoihin.

Miesten 30 km sarjan voitti niin ikään Joensuun Pyöräilijöitä edustava Johannes Kuitunen. Naisten 17 km sarjan voitti Tiina Mertanen ja miesten vastaavan matkan Kuopion Pyöräilyseuran Arto Puurunen. Sähköpyöräsarjan voitti 30 km matkalla Risto-Matti Simontaival ja 60 km matkalla Antti Lehtonen. Naisten 60 km sarjan vei nimiinsä Kiimingin Riennon Ruut Vähämetsä.      

”Jännityksellä odotamme tuloksia”

Tapahtuman järjestäneen Vaarojen tapahtumat ry:n puheenjohtaja Mika Okkonen oli tyytyväinen päivän kulkuun.

—Tämän päivän kommenttien perusteella osallistujat ottivat tapahtuman omakseen. Jännityksellä odotamme tuloksia ensi viikon palautekyselystä, jolla saamme kattavan kuvan osallistujien kokemuksista.

Okkonen sanoo, että ensimmäistä kertaa järjestetyllä tapahtumalla on edessään paljon kehittämistä. Tänä vuonna toiminnan painotus oli uuden, nimenomaan maastopyöräilyyn suunnatun reitin rakentamisessa.    

—Tänä päivänä talkoolaisia on usein vaikea löytää. Mutta tätä tapahtumaa on ollut rakentamassa kiitettävän paljon porukkaa. Varovasti arvioiden reitin rakentamiseen ja tapahtuman muuhun valmisteluun on käytetty talkoohengessä työmäärä, joka vastaa yhden henkilön seitsemän kuukauden työpanosta.

* * *

Kuva: Miesten 60 km sarjan kärkikamppailussa Dani Härginen ja Juha Kangaskokko. Kuvaaja: Marko Haapalehto.