×

Change Language

FI
×
×

25.07.2019

Uudet reitit hengästyttävät

Elokuussa Kolilla ajettavan Vaarojen MTB -tapahtuman reitit uudistuvat. Nimenomaan maastopyöräilyn harrastajille suunniteltuja, täysin uusia reittejä on rakennettu toukokuusta alkaen Loma-Kolin rinteille.

Vuosina 2017-2018 Kolilla järjestetty Koli MTB -tapahtuma muuttaa nimeään Vaarojen MTB Koliksi. Elokuun 24. päivä ajettavassa tapahtumassa suurin mielenkiinto kohdistuu uusiin reitteihin.

—Pääreittinä ajetaan 30 km mittaista, Loma-Kolilla kiemurtelevaa kierrosta, sanoo moninkertainen maastopyöräilyn Suomen mestari ja yksi tapahtuman reittivastaavista Mikko Vastaranta.

Loma-Kolin vaarojen rinteille on kesän aikana valmisteltu täysin uusia reittejä.

—Reitiltä löytyy pitkiä serpentiininousuja vaarojen rinteillä, Kolille tyypillisiä avokallioita sekä pitkiä teknisiä laskuja. Uusi reitti tutustuttaa ajajat Loma-Kolin helmiin ja tarjoaa komeita maisemia Pieliselle, Vastaranta sanoo.

Reitit jäävät harrastajien käyttöön

Tapahtuman uusia reittejä on raivattu ja kaivettu Käränkävaaralle ja Rintasenvaaralle talkoovoimin alkukesän aikana. Suurin osa tapahtuman reiteistä on myös tulevia Kolin maastopyöräreittejä, joihin luvat on hankittu kevään 2019 aikana EU-rahoitteisessa hankkeessa. Näin Kolille valmistuu uusia maastopyöräilyreittejä, jotka ovat harrastajien käytössä myös tapahtuman jälkeen.

Reittejä on suunniteltu nimenomaan maastopyöräilijöille.

—Serpentiininousun parikymmentä mutkaa Käränkävaaralle testaavat ajajien kuntoa sekä mutkien ajotaitoa. Rintasenvaaralta alkaa todella pitkä metsässä mutkitteleva alamäkipolku, joka huipentaa kierroksen, Vastaranta sanoo.

Vastaranta pitää 30 km ja 60 km reittejä haastavina. Pisimpien reittien lisäksi tapahtumassa pyöräillään 17 km reitillä, joka ajetaan kahtena noin 8 km lenkkinä Loma-Kolilla Käränkälammen, Heinälammen ja Kuikkalampien ympärillä. 17 km reitin profiili on tasaisempi ja polut teknisesti helppoja.

Maanomistajat mukana reittivalinnoissa

Reittien suunnittelua on helpottanut maanomistajien kanssa hyvässä hengessä edenneet neuvottelut, sanoo reitistöhankkeessa työskennellyt Lauri Kontkanen.

—Muutamia reittilinjauksia viilataan vielä loppukesän aikana. Maanomistajien suhtautuminen reitteihin on ollut positiivista.

Kontkanen sanoo, että maanomistajia ja lomamökkien vuokraajia on ollut itsekin metsässä näyttämässä, missä reitiltä tehdään pisto mökeille.

—Tämä on hieno lisä matkailijoille, kun vuokramökkien pihasta pääsee suoraan maastopyöräreiteille, Kontkanen sanoo.

Lisätietoja: