×

Change Language

FI
×
×

04.02.2021

Vaarojen MTB -tapahtuman järjestäminen päättyy

Vaarojen MTB -tiedote 4.2.2021

Vaarojen MTB -maastopyöräilytapahtumaa ei enää järjestetä. Tälle vuodelle siirtyneet osallistumisoikeudet ovat käytettävissä uudessa, Kontiolahden Jaamankankaalla pyöräiltävässä Jaama MTB -tapahtumassa.

Pohjois-Karjalan Kolilla pyöräiltyä Vaarojen MTB -tapahtumaa ei tulla jatkossa enää järjestämään.

—Suuntaamme voimiamme uuden, Kontiolahden Jaamankankaalle rakennettavan Jaama MTB -tapahtuman rakentamiseen, sanoo tapahtumaa järjestäneen Vaarojen tapahtumat ry:n Mika Okkonen.  

Jaama MTB:n reitit tehdään vuonna 2017 käyttöön vihityn Kontionpolut-reitistön poluille. 

—Hyvä reitistö, helppo saavutettavuus, alueen paikoitustilat ja muu infra antavat mahdollisuuksia siihen, että maastopyörätapahtuman osallistujamäärä voi kasvaa hyvinkin merkittävästi.     

Jaamankankaalla luvassa erilaista

Jaama MTB:n reitit ovat parasta aikaa suunnittelun alla Okkosen työpöydällä. Jos koronarajoitukset hellittävät, Jaama MTB pyöräillään lauantaina 5. kesäkuuta.

—Kolilla reitit olivat joissakin sarjoissa hyvin vaativia korkeuserojen ja reittialustan osalta. Jaama MTB:n reiteillä on omat vahvuutensa – ne ovat nopeita ja sopivat varmasti kaikille, myös maastopyörätapahtumiin ensimmäistä kertaa osallistuville, Okkonen sanoo.

Osallistumisoikeudet siirtyvät

Okkonen sanoo, että Vaarojen MTB -tapahtuman tälle vuodelle siirtyneet osallistumisoikeudet ovat käytettävissä Jaama MTB -tapahtumassa. Vaihtoehtoisesti osallistumismaksuja maksaneet voivat saada rahojaan takaisin.

—Koli ja Jaamankangas ovat kumpikin ympäristöinä hienoja helmiä: Koli korkeine vaaroineen on Suomen rakastetuin kansallismaisema ja Jaamankangas parhaimpia näyteikkunoitamme seurata viimeisimmän jääkauden jättämiä jälkiä.

Lisätietoja: