×

Change Language

FI
×
×

Ohjeita tapahtumapäivälle

Infoa tapahtumapäivän sisällöistä.

Lue ohjeet etukäteen, niin reissu jouhevoituu

Jos et löydä näistä ohjeista tarvittavaa tietoa, mailaa tai soita info@vaarojenmtb.fi / 0452080770. 

Yhteystiedot

Järjestäjä: Vaarojen tapahtumat ry

Tapahtumakanslian puhelin: 045 2080770

Ensiapu/pelastus: 040-7596177. Hätätapauksissa soita yleiseen hätänumeroon 112. 

Ajanotto/tulospalvelu: Tulospalvelun verkkosivu.   

Yleistä

Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Järjestäjällä on järjestäjän vastuuvakuutus mutta se ei vakuuta osallistujia. Kypärän käyttö on pakollista. Näiden sääntöjen ja ohjeiden rikkomisesta voi seurata suorituksen hylkääminen.

Aikataulu perjantaina 23.8.2019

Kello

Mitä tapahtuu

20.00

Kisakeskus avautuu. Ilmoittautuneet saavat pyörän tankoon kiinnitettävän numerolapun sekä nippusiteet sen kiinnittämistä varten. Ei jälki-ilmoittautumisia.   

21.00

Kisakeskus sulkeutuu

Aikataulu lauantaina 24.8.2019

Kello

Mitä tapahtuu

08.30

Kisakeskus avautuu. Ilmoittautuneet saavat pyörän tankoon kiinnitettävän numerolapun sekä nippusiteet sen kiinnittämistä varten. Ei jälki-ilmoittautumisia.  

10.30 

Ryhmittäytyminen starttiin 30 km ja 60 km. Osallistuja vastaa itse ryhmittymisestään oikeaan lähtöön.   

11.00

Startti 30 km ja 60 km 

11.05

Ryhmittäytyminen starttiin 17 km. Osallistuja vastaa itse ryhmittymisestään oikeaan lähtöön.   

11.30

Startti 17 km 

13.00 alkaen 

Maaliin saapuminen. Pyörän ja kuljettajan pesu, ruokailu Loma-Kolin Portti, Hiekkaniementie 2, Koli (sama rakennus kisatoimiston kanssa).  

14.00 alkaen

Palkintojenjako sarjoittain sitä mukaa kun palkittavat ovat paikalla. Kolme nopeinta kussakin sarjassa palkitaan. 

Ohjeita

Pysäköinti / saapuminen

Katso pysäköintialueen sijainti, saapumisohjeet ja kisakeskuksen kartta sivun alalaidasta.

Klo 11 starttaavat (30 km ja 60 km): Tule paikalle viimeistään kello 9.45. Näin ennätät pysäköidä, ilmoittautua ja kiinnittää kisatoimistosta saamasi numerolapun pyörääsi. Ryhmittäytyminen starttialueelle sarjoittain alkaa 10.30.

Klo 11.30 starttaavat (17 km): Tule paikalle viimeistään kello 10.15. Näin ennätät pysäköidä, ilmoittautua ja kiinnittää kisatoimistosta saamasi numerolapun pyörääsi. Ryhmittäytyminen starttialueelle sarjoittain alkaa 11.05.

Ei jälki-ilmoittautumista paikan päällä

Huoltopisteet reitin varrella

30 km

  • Huoltopiste #1 (noin 12 km). Mobiilimuotoinen karjalainen pitopöytä: urheilujuomaa, vettä, suolakurkkuja, rusinoita sekä laktoosittomia karjalanpiirakoita.

60 km

  • Huoltopisteet #1 ja #3 (noin 12 km ja 42 km): Mobiilimuotoinen karjalainen pitopöytä: urheilujuomaa, vettä, suolakurkkuja, rusinoita sekä laktoosittomia karjalanpiirakoita.
  • Huoltopiste #2 (30 km, maalialueella, toisen kierroksen alussa): Urheilujuomaa, vettä, rusinoita   

17 km

  • Huoltopiste #1 (noin 8 km, maalialueella, toisen kierroksen alussa): Urheilujuomaa, vettä, rusinoita.      

Reitti

Tapahtuman reitti kulkee pitkin polkuja, latupohjia ja teitä. Kohtaamistilanteissa kävelijöiden tai muiden luonnossa liikkuvien kanssa pyöräilijä on väistämisvelvollinen. Reitti on merkitty maastoon opastekylteillä sekä merkkausnauhalla. Tieosuuksilla käytä liikennesääntöjen mukaisesti tien oikeaa kaistaa. Vastaantulevien kaistalla ajaminen on ehdottomasti kiellettyä.

Ohitustilanteet

Erityisesti kapeilla poluilla on todennäköistä, että jonoja syntyy. Jätä takaa tuleville mahdollisuuksien mukaan tilaa ohittamiseen. Kun lähdet ohittamaan edellä ajavaa, varoita tätä kertomalla kummalta puolelta aiot ohittaa.

Toiminta onnettomuustilanteessa

Onnettomuustilanteissa huoltopisteet toimivat evakuointipisteinä. Onnettomuuden sattuessa jokainen on velvollinen auttamaan loukkaantunutta ja estämään lisävahinkojen syntymisen. Onnettomuudesta tulee ilmoittaa välittömästi tapahtumakansliaan, ja vakavasta onnettomuudesta yleiseen hätänumeroon 112. Vakavan onnettomuuden sattuessa järjestäjällä on oikeus keskeyttää tapahtuma.

WC-tilat

Reitillä ei ole vessoja. Vessat löytyvät kisakeskuksesta. 

Oma huoltaja ja reitin seuraaminen

Omat huoltajat ja huoltopisteet ovat sallittuja. Huoltajat ja seuraavat ovat velvollisia liikkumaan maastossa tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta noudattaen, jotta vaaratilanteilta vältytään.

Reittikartta, osallistujalista ja tulokset

Reittikartta, osallistujalista ja tulokset ovat nähtävillä tapahtumakansliassa ja osoitteessa http://www.vaarojenmtb.fi

Keskeyttäminen

Mikäli keskeytät tai et voi startata, ilmoita siitä järjestäjälle soittamalla tai tekstiviestillä. Liitä tekstiviestiin nimesi ja osallistujanumerosi. Tarvittaessa saat myös kuljetusapua. Keskeyttämisestä tulee ehdottomasti ilmoittaa tapahtumakansliaan.

Huolto maalissa

Pyörien pesu

Pesupaikka (juoksevaa vettä letkusta) on kisakeskuksen pihalla.

Kuskin pesu

  • Vaihtoehto #1: Suihku ja sauna sijaitsevat kisakeskuksen viereissä liikuntahallissa. Varauduthan erityisesti ruuhkahuipussa odottamaan vuoroasi, sillä sauna- ja suihkukapasiteetti ei ole suuri. Kun peseydyt pikaisesti, lämmintä vettä riittää paremmin myöhemmin saapuville.    
  • Vaihtoehto #2: Hikipölyt savuna ilmaan savusaunassa! Sauna on lämmin klo 13 alkaen niin pitkään kuin savusaunassa hönkä riittää. Sauna sijaitsee Käränkälammen rannassa noin 700 m kisakeskuksesta (reitti opastettu). Savusauna on sekasauna, jossa on uimapukupakko. Savusaunasta on uintimahdollisuus Käränkälammessa. 
  • Vaihtoehto #3: Koli Campingin alueella (tapahtuman P-alue) ovat leirintäalueen suihkut (erikseen naisille ja miehille) osallistujien käytettävissä ilman erillistä maksua.   
  • Vaihtoehto #4: Oma sauna/suihku. Rajallisen suihkukapasiteetin takia Kolilla majoittuvia kannustetaan peseytymään mahdollisuuksien mukaan omassa majapaikassaan.
  • Vaihtoehto #5: Ylellisempää peseytymistä kaipaavia palvelee Koli Relax Spa Break Sokos Hotel Kolin alakerrassa. Span pääsymaksu ei sisälly tapahtuman osallistumismaksuun. Kello 15 jälkeen sisäänpääsy spahan on mahdollinen vain hotellin asukkaille.       

Ruokailu

Osallistumismaksu sisältää keittoruoan maalissa. Saat kisakeskuksessa ruokalapun, jolla voit lunastaa ruoan. Menu: Jauhelihakeitto (maidoton, gluteeniton) sekä kasviskeitto (maidoton, gluteeniton, vegaani).

Muut erityisruokavaliot: Voit laittaa tietoa etukäteen sähköpostilla info@vaarojenmtb.fi, niin osaamme varautua paremmin.     

Muuta huomioitavaa

Roskaaminen on ehdottomasti kielletty. Jos jaksat kantaa tarvikkeet maastoon, jaksat sen varmasti tuoda myös takaisin. Voit jättää roskia huoltopisteille. Mikäli roskaamista tapahtuu reitin varrella, voi tapahtuman järjestäminen tulevaisuudessa vaarantua.

 

Kisakeskuskartat

Jäisitkö yöksi Kolille?

Kolin Keisarin ja muut majoituskumppanimme löydät linkin takaa.  

Katso majoituskumppanimme